Volledig eetbaar enrichment voor je hond
Yasmin
05/09/2023
1 min
0

Volledig eetbaar enrichment voor je hond

05/09/2023
1 min
0

Is je hond een echte sloper en wordt er veel kapot gebeten? Dit volledig eetbare enrichment is dan ideaal voor je hond! Natuurlijk ook erg leuk voor honden die niet slopen. Het is makkelijk te maken, kost niet veel tijd en zorgt voor een goede mentale stimulatie. Je kan hier veel in variëren en de moeilijkheid opbouwen.

Het idee voor volledig eetbaar enrichment voor je hond

Ken jij de hoefjes al? We hebben ze met schapenvet, met vlees en naturel. 

Met een hoefje naturel kan je zelf een heel leuk enrichment spelletje maken.

Deze kan je namelijk vullen met van alles wat je hond lekker vindt! Bijvoorbeeld met hondenpindakaas, een pasta van Trixie, het eigen voer of maak er een fruithapje van. Je kan er alle kanten mee op.

Het hoefje kan geheel worden opgegeten, waardoor het ook ideaal is voor slopers.

Je hoeft hiermee niet bang te zijn dat ze een mooie likmat kapot bijten. Het hoefje mag kapot, is er juist voor om flink op gekauwd te worden en is voor veel honden een lekkere snack.

Vul een hoefje

Voor Marley doe ik dit regelmatig en het kost meestal een paar minuten om een hoefje te vullen. Je kan hier natuurlijk een heel uitgebreid iets van maken, maar voor nu deel ik mijn snelle gevulde hoefje   


Wat heb ik hier voor gebruikt?

Maak het klaar in een minuut:

Knijp in de tube rundvlees pasta tot je zelf het hoefje vol genoeg vindt zitten. Leg er als topping een paar wild zwijn trainers op. Duw deze een beetje in de pasta en klaar!

Snel en makkelijk hé?

Wil je een wat grotere uitdaging voor je hond?

Leg het gevulde hoefje voor een tijdje in de vriezer. Dan is het een grotere uitdaging om al het lekkers eruit te halen.

Mag je hond dit proeven?

Ga jij dit maken voor je hond, dan ben ik heel benieuwd naar je creatie en de ervaring van de hond!Reacties