Bijenpollen - Lulu's Kitchen - By Marley
Yasmin
01/21/2024
2 min
0

Zijn bijenpollen goed voor je hond?

01/21/2024
2 min
0

Bijenpollen kunnen positieve effecten hebben op het welzijn van je hond. Deze kleine gele korreltjes zitten vol voedingsstoffen, antioxidanten en enzymen die de immuniteit kunnen versterken en de algehele gezondheid van je hond kunnen bevorderen. Ze hebben weinig smaak, waardoor de meeste honden het ook makkelijk mee opeten bij hun standaard voer.

Wat zijn bijenpollen en zijn ze goed voor je hond?

Bijenpollen, ook wel stuifmeelkorrels genoemd, zijn kleine bolletjes die door bijen worden verzameld uit bloemen. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en hebben een aantal voordelen voor de gezondheid van je hond.

Bijenpollen bevatten verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten die de algehele gezondheid kunnen ondersteunen.

Ze kunnen bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem en helpen de weerstand van je hond tegen ziekten verbeteren. Daarnaast bevatten bijenpollen ook essentiële aminozuren, die belangrijk zijn voor de opbouw en het herstel van spieren.

Als je bijenpollen aan het dieet van je hond wilt toevoegen, kun je dit het beste geleidelijk aan doen. Begin met een kleine hoeveelheid en verhoog dit langzaam over een periode van enkele weken. Je kunt de bijenpollen mengen met het normale voedsel van je hond of het apart geven. Zelf gebruik ik bijenpollen vaak als extra topping bij het vullen van verrijking of bij de maaltijd voor Marley.

Bijenpollen als topping - Slowfeeder - Verrijking voor hondenBijenpollen als topping op Marley ontbijt van vlees in de voermat

Niet alle honden baat hebben bij het gebruik van bijenpollen. Voor honden met een allergie voor bijenproducten, zoals honing of bijenwas, is het het beste om bijenpollen te vermijden. Twijfel je of bijenpollen passen in het dieet van jouw hond? Overleg dit dan met een voedingsdeskundige. Zelf ben ik hiervoor momenteel nog ik opleiding, maar je mag een berichtje sturen en ik kijk graag met je mee.

Hoe geef je bijenpollen aan je hond?

Eén van de makkelijkste manieren om bijenpollen aan je hond te geven, is door ze te mengen met het voer. Begin met een kleine hoeveelheid, ongeveer een halve theelepel, en bouw geleidelijk op naar de gewenste hoeveelheid per dag. Je kunt het mengen met natvoer of over de brokken strooien.

Een andere manier om bijenpollen je hond te geven, is door ze te verwerken in zelfgemaakte traktaties. Je kunt bijenpollen bijvoorbeeld mengen met hondenpindakaas, yoghurt of pompoenpuree om lekkere en voedzame traktaties te maken. Je hond zal er zeker van smullen! Dit kan je erg leuk combineren met verrijking. Bijvoorbeeld op een likmat, in een treat dispenser of in ander speelgoed dat geschikt is voor voerveriijking.


Reacties