Yasmin
03/24/2024
3 min
0

Paaseieren zoeken samen met je hond

03/24/2024
3 min
0

Wil je een leuke activiteit doen samen met je hond tijdens Pasen? Ga samen paaseieren zoeken!

Natuurlijk geen chocolade eieren, maar kies in plaats daarvan voor plastic eieren. Bij de HEMA heb ik grote plastic Paaseieren gevonden die ook open kunnen. Ideaal, want zo kan je er een lekkere beloning in verstoppen.

3 manieren om samen met je hond paaseieren te zoeken

Ik ben dol op Pasen en als kind vond ik het geweldig om eieren te mogen zoeken. Hoe leuk om dat dan ook met je hond samen te doen    Dus hierbij 3 manieren om samen met je hond paaseieren te zoeken:

 • Snuffelen
 • Apporteren
 • Hersenwerk

Snuffelen

Dit is voor vrijwel elke hond interessant en je kan de moeilijkheid aanpassen aan het niveau van je eigen hond

 • Vul de paaseieren met een beloning die je hond erg lekker vindt
 • Laat je hond zien dat je de beloning in de eieren verstopt en maak de eieren weer dicht.
  Je kan er evt. een paar open laten om het makkelijker te maken. 
 • Laat je hond wachten en ga de eieren verstoppen in huis of in de tuin.
  Kan je hond niet wachten, vraag dan of iemand anders de eieren voor je kan verstoppen en blijf samen met je hond wachten. Begin met makkelijke en zichtbare verstopplekken die bij elkaar in de buurt zijn. 
 • Geef je hond akkoord om te gaan zoeken en snuffelen maar.
  Kijk rustig mee met je hond en help een handje mee als dat nodig is. Als er een ei is gevonden kan je deze open maken om de beloning te geven.

Is je hond hier al mee bekend of heeft hij/zij het snel door? Dan kan je de eieren verder uit elkaar of op minder voor de hand liggende plekken verstoppen.

Bruno bleef heel netjes wachten tot hij mocht beginnen met zijn snuffel spelletje

Apporteren

Is je hond dol op apport spelletjes, dan is dit een leuke om te proberen. Ook dit kan je aanpassen aan het niveau van je hond.

 • Laat je hond wachten en ga de eieren verstoppen in huis of in de tuin.
  Kan je hond niet wachten, vraag dan of iemand anders de eieren voor je kan verstoppen en blijf samen met je hond wachten. Begin met makkelijke en zichtbare verstopplekken die bij elkaar in de buurt zijn. Hoe meer eieren je verstopt, hoe moeilijker het is voor je hond.
 • Geef je hond akkoord om een paasei te gaan zoeken en naar je terug te brengen.
  In het begin beloon ik Marley bij elk ei dat ze terugbrengt. Als het goed gaat dan stel ik de beloning uit tot ze 2 of 3 eieren heeft teruggebracht, maar dat kan je zelf het beste inschatten wat past bij jouw hond.
 • Wil je een extra uitdaging eraan toevoegen? Gebruik dan een Paasmandje om je hond de eieren in te laten verzamelen.
  In plaats van dat je het paasei aanpakt van je hond, is het dan de bedoeling dat ze deze in het mandje leggen of laten vallen.

Is je hond hier al mee bekend of heeft hij/zij het snel door? Dan kan je de eieren verder uit elkaar of op minder voor de hand liggende plekken verstoppen.

Hersenwerk

Voor dit hersenwerk heb je ook een leuk paasmandje of bak nodig en evt. als uitbreiding doekjes en/of lege wc rolletjes. Hierbij kan je ook de moeilijkheid aanpassen aan het niveau van je hond. Hoe voller het paasmandje, hoe moeilijker het is voor je hond.

 • Vul de paaseieren met een beloning die je hond erg lekker vindt.
 • Stop de paaseieren in het paasmandje.
 • Strooi daar nog wat beloningen tussen of overheen.
 • Geef je hond akkoord om te beginnen.
  Geef je hond de tijd en ruimte om alle beloningen te vinden. Zie je dat het lastig is? Help dan een handje mee om frustratie te voorkomen.
 • Om het wat moeilijker te maken kan je in het mandje, tussen de eieren, ook nog extra uitdagingen toevoegen.
  Vul lege wc-rolletjes met wat beloningen en vouw deze dicht. Leg in oude (schone) vaatdoekjes beloningen en rol deze op. Of stop de opgerolde vaatdoekje in een wc-rolletje. Je kan er nog van alles voor verzinnen   

Sky was ook heerlijk bezig met haar paaseieren

Ga je samen met je hond één van deze spelletjes met paaseieren proberen? Superleuk! Ik wens jullie samen alvast heel veel plezier en natuurlijk ook een fijne Pasen.

Ik vind het ook ontzettend leuk om te horen welk spelletje je hebt geprobeerd en hoe dat is gegaan. Laat dat zeker even weten en helemaal leuk om daar foto's of video's van te zien.

Reacties