spelletjes spelen met de dobbelsteen van Trixie
Yasmin
02/07/2024
1 min
0

Spelletjes spelen met de dobbelsteen van Trixie

02/07/2024
1 min
0

Houd je hond wel van een uitdaging? Dan wil je vast spelletjes spelen met de dobbelsteen van Trixie. Deze voerbal in de vorm van een dobbelsteen is gemaakt van natuurrubber om snacks of beloningen in te verstoppen.


Het doel is dat je hond door te rollen, duwen of gooien de beloning uit de dobbelsteen krijgt.


De nummer 1 op de dobbelsteen is een gat. In dit gat kan je de beloning verstoppen en dit is ook de enige weg dat de beloning er weer uit kan komen. Aan de andere kant zit een klein gaatje, dit is om te zorgen dat de dobbelsteen nooit vacuĆ¼m kan zuigen. Binnenin de dobbelsteen zit een klein doolhof, waardoor het een wat grotere uitdaging is om de beloning eruit te krijgen.


De dobbelsteen is verkrijgbaar in 3 kleuren: blauw, rood of roze

Geeft de dobbelsteen mijn hond verrijking?

Jazeker, de dobbelsteen is een soort puzzel die je hond verrijking biedt. Door spelletjes met de dobbelsteen van Trixie te spelen wordt je hond mentaal uitgedaagd en gestimuleerd. Je hond moet namelijk nadenken hoe hij of zij de beloning uit de dobbelsteen krijgt en als er een beloning uit komt, moet deze natuurlijk ook nog gevonden en opgegeten worden.

Het is belangrijk om elke vorm van verrijking op te bouwen met je hond. De dobbelsteen is een hersenwerk en hoewel je hond het meeste werk doet, hersenwerken doe je samen.


Hoe leer ik mijn hond te spelen met de dobbelsteen?

Elke hond heeft een eigen manier om de beloning uit de dobbelsteen te krijgen, wat het voor jou als baasje erg leuk maakt om naar te kijken. Zo gebruikt Marley verschillende tactieken, maar begint eigenlijk altijd met het duwen van haar neus tegen de dobbelsteen.

Om je hond het spelen met de dobbelsteen te leren, begin je makkelijk.

  • Begin met een kleine beloning, die makkelijk in en uit de dobbelsteen kan
  • Laat je hond zien waar je de beloning in stopt
  • Rol de dobbelsteen zelf over de grond, om je hond een idee te geven van de bedoeling
  • Kijk of je hond het snapt
  • Houd in de gaten dat je hond niet gefrustreerd raakt en help evt. op tijd een handje

Heeft je hond goed door hoe het werkt? Dan kan je de moeilijkheid opbouwen. Stop er bijvoorbeeld wat grotere beloningen in. Hoe groter de beloning, hoe moeilijker deze eruit kan komen.

Marley kon niet wachten om de stukjes komkommer uit de dobbelsteen te halen


Reacties