Hondenpindakaas
Yasmin
02/03/2024
1 min
0

Mag een hond pindakaas eten?

02/03/2024
1 min
0

Om meteen antwoord te geven op de vraag: Ja, je hond mag pindakaas eten. Alleen niet zomaar alle pindakaas is geschikt voor je hond om op te eten.

Over het algemeen is pindakaas een heerlijke en voedzame traktatie voor je hond

Het is erg belangrijk om te controleren of er geen xylitol in de pindakaas zit, dit is namelijk giftig voor honden. Ook wil je het liefst dat er geen zout of toegevoegde suiker in de pindakaas zit. Als laatste wil je ook niet dat er palmolie in de pindakaas zit. Zorg daarom dat je goed het etiket leest, voordat je pindakaas aan je hond geeft. Of kies voor een speciale hondenpindakaas, daarbij wordt al rekening gehouden met wat je hond wel mag hebben.


Hoeveel pindakaas mag je aan je hond geven?

Pinda's zijn calorierijk, het is daarom verstandig om pindakaas in kleine hoeveelheden aan je hond te geven. Net als met alle snacks eigenlijk, die geef je ook met mate.

Voor kleine honden raad ik max. 1/2 theelepel aan per dag en voor middel- of grote honden max 1 theelepel per dag. Pindakaas is geen must in het dieet van je hond, maar veel honden vinden het wel heel erg lekker. Zelf probeer ik de pindakaas alleen te gebruiken op momenten dat het goed uitkomt. Bijvoorbeeld op een likmat of in de snack slang om Marley te laten ontprikkelen of even rustig iets te doen te geven.

Tip! Bij het vullen van verrijking kan pindakaas helpen als soort lijm om bepaalde toppings op de plek te houden. Hiervoor gebruik ik een minimaal druppeltje pindakaas.

Gevulde honeypot met vlees, pawty sparkles, hartjes met meelwormen en hondenpindakaas (die de hartjes op hun plek houdt)


Waarom kiezen voor hondenpindakaas?

Bij hondenpindakaas is er tijdens het maken meteen rekening gehouden met wat de hond wel en niet mag hebben van de normale pindakaas. Dit is dus eigenlijk de makkelijkste optie als je je hond pindakaas wilt laten proeven, zonder dat je zelf de etiketten in de supermarkt hoeft uit te pluizen.


Kan elke hond pindakaas eten?

Helaas is (honden)pindakaas niet geschikt voor elke hond. Heb je een hond met een gevoelige maag of met een bepaald dieet? Dan is pindakaas niet het geschikte tussendoortje. Pindakaas is vrij vet, wat met een gevoelige maag moeilijk verteerd kan worden.

Voor honden met overgewicht is pindakaas ook af te raden. Aangezien pindakaas veel calorieën bevat, kan je beter voor een ander tussendoortje kiezen om je hond af te laten vallen.

Reacties