bullepees
Yasmin
04/16/2023
1 min
0

Wat is bullepees?

04/16/2023
1 min
0

Bij veel honden is de bullepees een zeer geliefde kauwsnack. Een bullepees is een natuurlijke snack, die best een beetje stinkt, maar dat maakt het voor je hond nog aantrekkelijker.

Waar is een bullepees van gemaakt?

Zelf dacht ik altijd dat een bullepees een deel van een pees was van een rund. Het is echter iets heel anders.

Een bullepees is een gedroogde penis van een stier.

Je kan een bullepees kopen in verschillende formaten, van 15cm tot 90cm. Hoe groter, hoe langer er op gekauwd kan worden.

Is bullepees goed voor je hond?

Een bullepees is een gezonde en verantwoorde kauwsnack voor je hond. Ze worden op lage temperatuur gedroogd, hierdoor blijven alle vitaminen bewaard waardoor het een gezonde honden kluif is. Het is een snack waar langer op gekauwd kan worden.

Wist je dat kauwen kalmerend werkt voor je hond?

Geef de snack wel altijd onder toezicht. Een rustige kluiver kan gerust de hele bullepees op eten. Is jouw hond een gulzige kluiver of heeft hij/zij de neiging om (kleine) stukken door te slikken? Haal dan voor de zekerheid de snack weg wanneer deze geheel in de mond past. 

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn hond een bullepees geven?

Voor puppy's raad ik aan pas een bullepees te geven vanaf 8-9 weken. Omdat de snack gedroogd is moet je hond moeite doen om deze eerst zacht te maken. 

Het is een harde snack die door speeksel zachter wordt, daardoor ook ideaal om je puppy op te laten knabbelen.

Voor de puppy tandjes is een bullepees niet te hard. Het is voor je puppy een lekkere gezonde snack, die ook goed van pas komt wanneer de tanden gaan wisselen.


Marley (5 maanden oud) knabbelend op een bullepees

Reacties