rustig oud en nieuw vieren
Yasmin
12/28/2022
1 min
0

Hoe kan ik mijn hond rustig oud en nieuw laten vieren?

12/28/2022
1 min
0

De jaarwisseling, voor vele honden een stressvolle ervaring. Voor Marley is dit haar eerste jaarwisseling, maar hoe kan ik haar rustig oud en nieuw laten vieren?

Laten wennen aan de 'herrie'

Ik ben een paar weken geleden begonnen met Marley laten wennen aan de vuurwerk geluiden. Op Spotify staan genoeg playlists om af te spelen. Elke keer wanneer ze er geen aandacht meer aan gaf, zette ik het geluid harder. Dat gaat tot nu toe goed, maar straks in het echt is dat toch heel anders voor de hond. Ik ben heel benieuwd hoe ze erop gaat reageren.

Afleiding

Om te zorgen dan het vuurwerk niet zo interessant is ben ik begonnen met verschillende hersenwerk spelletjes introduceren. Ze mag daar nu al kennis mee maken, zodat ze tijdens de jaarwisseling daarmee bezig kan zijn i.p.v. haar omgeving. 

Wat Marley tot nu toe het langste bezig houdt:

- Opgerolde sokken met daarin snoepjes
- Opgerolde handdoek met daarin snoepjes
- Likmat die gevuld even in de vriezer heeft gelegen
- Snuffelbal die gevuld is met snoepjes
- Dichtgevouwen wc rolletjes die gevuld zijn met snoepjes
- Buffeloor om op te kauwen

Marley die drukt bezig is met haar snuffelbal

De rust opzoeken

Nu heb ik het geluk achteraf te wonen en dat er hier niet extreem veel vuurwerk af word gestoken. Mocht Marley nu wel veel last hebben van het vuurwerk, dan is het voor volgend jaar wellicht een goed idee om nog meer rust op te zoeken. Bijvoorbeeld door een paar dagen weg te gaan naar een plek waar geen vuurwerk afgestoken mag worden. Eerst maar eens zien hoe het dit jaar gaat!

De beste wensen voor 2023! 

Reacties