We houden allemaal van het verwennen van onze honden. Hoe leuk is het om eens zelf hondenkoekjes te maken?! Ik heb dit van de week geprobeerd. Erg leuk om te doen en nog makkelijk ook.
Marley vind ze ook heel erg lekker!
Wat heb je nodig om zelf hondenkoekjes te maken?
100g tarwe bloem (voor gluten vrije koekjes kan je havermeel gebruiken)
100g fijne havermout
50g hondenpindakaas
1 ei
100ml water
Uitsteek vormpjes
Bakpapier
Hoe maak je zelf hondenkoekjes?
Haal de baakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng deze met je handen of met een (hand)mixer met deeghaken tot een deeg. Als het deeg erg stug voelt, kan je nog 1-2 eetlepels extra water toevoegen. Heb je teveel extra water toegevoegd en blijft het deeg erg plakken? Dan kan je nog wat extra bloem en havermout toevoegen.
Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 5-6 millimeter. Snijd of steek (met een uitsteek vorm of bijvoorbeeld de bovenkant van een glas) koekjes uit het deeg. Leg de koekjes met een beetje ruimte ertussen op de bakplaat. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen en zo kan je nieuwe koekjes blijven maken tot het deeg op is.
Wees creatief! Deel je mooiste en leukste zelfgemaakte koekjes op Instagram en tag @marleytheblondlab
Bak de hondenkoekjes in 30-40 minuten krokant. Laat ze na het bakken goed afkoelen. Proeven maar!
TIP! Wanneer je ze luchtdicht verpakt in een zakje of afgesloten bakje kun je jouw zelfgemaakte hondenkoekjes heel lang bewaren.